Wednesday, June 22, 2011

Musim mengawan di Malaysia.

Assalammualaikum~~

Ish! Ape mengawan2 ni!! ni bukan nak cite pasal mengawan la..... Tapi nk st0ry pasal musim, 0mputih kate seas0n.
Kalau k0rang sume perasan, kat negara kite (1Malaysia...) ni banyak bet0l musim, bukan musim yang cuace2 tu.... sini panas dan LEMBAB je.... =P

1st sekali musim enp0n, mule2 dulu zaman mak ayah kite le, enp0n skit punye bes0r da... dan ayat ni mesti k0rang pernah dengar "baling anjing p0n b0leh mati ni....". ala, enp0n yang macam b0t0l air tu le... Tapi yang paling pemes aku rase la.... drruuummm........(drum r0ll) 3310!!!!! enp0n ni kalau k0rang2 yang lahir tahun 80an dan tahun2 sebelum 80an kate tak tahu, SAH lupe daratan da ni! ish3.....Dengan enp0n ni la musim beli ringt0ne kat surat kab0, lukis2 gamb0 gune enp0n wat wallpaper(itam putih je) telah wujud, cewah. =P
Sekarang??? tak main da p0lyph0nic, hydr0p0nik(??) ni... "hey2, n0w we all pakai t0uch2 je la. Ape barang enp0n ade keypad2 ni, p0mpuan je k pakai2 PAD ni!!" erkk.... bukan aku yang cakap la~~
2nd, rangkaian s0sial. erm.... pelik je gune BM, social networking la kalau BI nye. haha.. Takkan tak ingat da musim2 friendster, myspace k0t... sekarang aku rase mesti ramai da delete acc0unt k0rang kn3..tak p0n da tak ingat da passw0rd. Peh, sekarang.. kalau siape2 je takde FB ke twitter ke cam tak l0gik r, kadang2 s0rang tu sampai 2, 3 account! pelik bet0l, kenape ntah nak banyak2?? 


3rd, musim amik gamb0. Eley... tak kan tak tau k0t... Antara yang paling mendapat sambutan hangat style amik dari atas, nak nampak mate bes0r la k0n0n... haha.. yang laki p0n ade wat k...! =P
pastu macam2 la lagi, style muncung2, kuar2 lidah la... eeuuuww.... Tapi sumpah yang paling tak ley bla musim amik gamb0 style mat2 salleh sekarang, amik gamb0 meniarap cam ntah kayu ke batu ke jadah ape! kadang tengok cam unik, pikir2 balik cam b0d0h gak ade r... 0rang2 asia p0n da banyak da berjangkit~~  =P

 Atas t0ng sampah p0n jadi~~

plak da~~  =P

4th musim mengawan tudung 0r pakaian la senang cite. Dulu zaman mak2 kite, biase ade 2 jenis tudung je yang pemes. Tudung labuh dan tudung kecik, ala.. yang macam pakai sek0p(anak tudung) 2 la, main ikat kat belakang leher.. Sekarang.................. w0w, kan main lagi, kalau b0leh semua benda nak letak atas kepale. musim shawl!! hehe... memang menarik dan meriak meriah, tapi aku tak dapat la nak pakai(tak geti aku)... =P


5th, da r..... brape banyak da musim kalau nak cite.... kesimpulannye, leraikan la benang yang tersimpul kalau k0rang hebat! huhu...

p/s: aku paling suke musim durian!!!!!  weee....   v(",)










4 friends talked with bunny!:

AesyaZealous said...

nak durian gakk...belanjaaa

miz rara v(",) said...

hai 1st f0ll0wer n fll0wer tunggal!!
hehe... skrg bkn musim drian, s0 yg jual2 2 slalu xsdp! =P

hamzah ian said...

musim mengawan mane??? hehehe

miz rara v(",) said...

alamak~~ t'hide la k0t. tp asenye hg lg pkar k0t nk ulas psal 2... =P